Dissabte 28 de novembre, 18.00 h
al Club UNESCO
C/Cid, 12 (baixos) – Alcoi


Pesticides i contaminants hormonals: un perill per a la salut humana

 a càrrec de Kistiñe García

ConferènciaKistiñe García és membre d’Ekologistak Martxan, redactora del blog “Libres de contaminantes hormonales” i responsable de comunicació de la campanya d’Ecologistes en Acció contra els contaminants hormonals.

Cada vegada sabem més sobre els contaminants hormonals que s’amaguen en cosmètics, teixits, aliments, envasos o pintures. Són substàncies químiques tòxiques que “confonen” i alteren el nostre sistema hormonal, amb greus conseqüències per a la salut: des d’infertilitat a càncer de mama o de testicles, passant per un ampli ventall de problemes de desenvolupament immunitari o neuronal.

Ja s’ha demostrat que no hi ha un llindar de seguretat per a aquestes substàncies, ja que causen danys a dosis molt petites i s’acumulen en els nostres organismes i en els dels animals. Per tant, l’única solució és eliminar-les del nostre entorn. I això és perfectament viable, perquè hi ha alternatives no perilloses.

No obstant això, la Comissió Europea, més pendent d’atendre els interessos de les grans empreses que de vetlar per la salut de la població, s’obstina a retardar l’aplicació d’una normativa sobre contaminants hormonals.

 

DIUMENGE 29/NOVEMBRE, 13.15 h
a la plaça d’Espanya d’Alcoi

 

CONCENTRACIÓ:

ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC

Exigim compromisos ara!

 

canvi climàtic

El 30 de novembre començarà a París la 21a Conferència de les Parts (COP21) de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. És una fita molt important, ja que cal que s’hi arribe a un acord internacional vinculant, aplicable a tots els països, de reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, a fi de mantindre el calfament del planeta almenys per davall dels 2ºC.

Un dia abans de l’inici de la Conferència tindran lloc a tot el món mobilitzacions per tal de pressionar sobre les negociacions. També a Alcoi, diverses organitzacions convoquem aquesta concentració.

Exigim compromisos de reducció d’emissions ambiciosos, vinculants i immediats.

No et quedes a casa i participa!

CONVOQUEN (llista provisional): Associació de Veïns Zona Nord, Ateneu Cultural El Panical, Centre Excursionista d’Alcoi, Centre Ovidi Montllor, Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, Col·lectiu “8 de Març”, Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l’Alcoià, FAPAS-Alcoi, HOAC (Assemblea de la Diòcesi de València), Societat Naturista Vegetariana.

Adhesions de partits i sindicats: Esquerra Unida, Podem, Unitat Popular.