Atesa la gran repercussió que està tenint la Fototeca Valenciana de l’Institut Cartogràfic Valencià i amb la intenció que l’Administració Pública Valenciana la conega i utilitze, vos fem arribar un enllaç a esta i un xicotet manual d’ús.

El vol més antic és el de Ruiz de Alda de l’any 30 cobrint el sud de la província d’Alacant, i les imatges del vol americà de l’any 45 que cobreixen tota la Comunitat Valenciana. La Fototeca Valenciana compta amb 73.482 fotogrames publicats, estant en procés de ser afegits altres 16.530.

Des de dilluns passat 16 de Febrer en què es va presentar la Fototeca històrica hem rebut un total de 18.554 visitants.

La fototeca conté ferramentes que permeten de manera senzilla visualitzar les fotografies aèries que cobrixen el territori valencià, així com fer comparacions entre fotogrames i l’ortofoto actual o descarregar fotogrames de l’ICV.

L’enllaç per a accedir a la Fototeca Valenciana de l’Institut Cartogràfic Valencià és el que seguix:

http://fototeca.icv.gva.es

Accedix a este enllaç de manual d’ús:

http://terrasit.gva.es/val/manual-fototeca-valencia

El passat divendres dia 8 de maig, l’IES Andreu Sempere va tancar el projecte Cuina amb art amb la presentació el llibre que rep el mateix nom i una mostra gastronòmica al Mercat de Sant Roc d’Alcoi. El llibre, que recull 47 receptes familiars que han format part del projecte sobre alimentació realitzat per l’alumnat de 3r d’ESO, posa de manifest la importància d’una alimentació saludable i un consum responsable dels aliments.

Inicialment s’havia fet una edició menuda per tal d’aplegar als alumnes i familiars, però donat l’interés que el llibre ha despertat, s’ha decidit oferir els exemplars per un donatiu de 8 €, dels quals 4 € es destinaran a col·laborar amb l’ONG Aldeas Infantiles SOS España, i altres 4 € a fer una reedició menuda del llibre.

Aldeas Infantiles SOS España, té per objectiu entre molts altres:

Que els xiquets i els jóvens no patisquen com a conseqüència de la crisi econòmica. Amb el programa Aldeas Infantiles SOS ante la crisis, s’han obert beques de menjador i s’han pogut obrir menjadors diaris per als menuts, així com fer repartiments d’ajudes a les famílies amb necessitats de diferent índole i amb riscos d’exclusió, per tal d’aconseguir la seua inserció social.

Més informació:

dd

http://www.aldeasinfantiles.es/que-hacemos/prevencion/programas-ante-la-crisis-economica

Contacte:

mccalabuig@iesandreusempere.org (Carmen 966 528 120)
jmartínez@iesandreusempere.org

L’acte tanca les activitats del projecte sobre alimentació que l’alumnat de 3r d’ESO ha realitzat al llarg del present curs acadèmic

El passat divendres dia 8 de maig, l’IES Andreu Sempere va tancar el projecte Cuina amb art amb la presentació el llibre que rep el mateix nom i una mostra gastronòmica al Mercat de Sant Roc d’Alcoi. El llibre, que recull part del projecte sobre alimentació realitzat per l’alumnat de 3r d’ESO, posa de manifest la importància d’una alimentació saludable i un consum responsable dels aliments. A l’acte va assistir l’alumnat acompanyat dels seus pares i iaios, donat que les receptes que apareixen al llibre han estat recollides pels alumnes i professors a partir dels plats cuinats tradicionalment per les seues iaies.

Onia Carpio, secretaria de la junta directiva del Mercat de Sant Roc, va agrair a l’IES Andreu Sempere que pensara en el Mercat per realitzar aquesta activitat mentre que, per la seua banda, Carmen Calabuig coordinadora del projecte, va agrair al Mercat la seua col·laboració i va destacar el gran treball de l’alumnat al llarg de tot el curs.

En finalitzar la presentació, els assistents van poder compartir els plats elaborats pels alumnes i els seus familiars en un agradable ambient.

 

Mercat Sant Roc_capsalera web
Presentació Cuina amb art_web Mercat Sant Roc
Presentació Cuina amb art_facebook Educació
Cuina amb art col·labora amb Aldeas Infantiles SOS España que té per objectiu,  entre molts altres, que els xiquets i els jóvens no patisquen com a conseqüència de la crisi econòmica. Amb el programa Aldeas Infantiles SOS ante la crisis, s’han obert beques de menjador i s’han pogut obrir menjadors diaris per als menuts, així com fer repartiments d’ajudes a les famílies amb necessitats de diferent índole i amb riscos d’exclusió, per tal d’aconseguir la seua inserció social.
dd

S’arreplega el premi en el Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt, on a més participen en diverses activitats.

Els alumnes de Grec i Llatí de 1r de Batxillerat, amb les professores Encarna Santos i Pepa Pina van participar del 26 al 29 de gener en el Concurs de Cultura Clàssica Odissea 2015 i van obtindre una excel·lent classificació.

Els equips LAS TABULAE, format per Alba Abad, María Bueno i María Buquerín, i  PUERI PULCHRI, format per Álex Baldó, Jordi Martínez Leal i Aarón Soler, van quedar empatats amb la màxima puntuació (77 punts), però, pel temps emprat en contestar a les preguntes, LAS TABULAE van quedar en segona posició i PUERI PULCHRI, en sisena en la classificació general.

El dimecres 4 de febrer es va celebrar la fase de desempat, on només podia participar un equip per centre, per veure qui es classificava en primer lloc i passava a la fase estatal.

Van participar LAS TABULAE Alba Abad i María Buquerín soles, perquè María Bueno estava a Alemanya participant en el Intercanvi Cultural que organitza el nostre centre. Les seues companyes la van trobar a faltar perquè sempre es pensa i es treballa millor i més ràpid entre tres que entre dos en aquest tipus de concurs. Així i tot, van obtindre un tercer premi que se’ls va lliurar el 22 d’abril, durant la celebració del Festival de Teatre Grecollatí que es fa cada any en el teatre romà de Sagunt.

DSC08945

Van estar acompanyades per alumnes de Llatí i Grec de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, que van participar també en altres activitats dels Ludi Saguntini.

De matí, van passejar pel Forum Classicum per veure els diversos tallers oberts: de danses gregues, de jocs de taula grecoromans, dels avanços grecoromans en diversos àmbits científics, etc.

DSC08909

DSC08910

Després els alumnes de Grec van acudir a la representació de la tragèdia grega Hipòlit, d’Eurípides, a càrrec del grup La Nave Argo.

DSC08923

DSC08936

DSC08937

DSC08940

La resta es va dividir en dos tallers: Aetates hominis, Infantia, sobre la vida diària dels xiquets romans, i Incipit Titivillus, sobre l’escriptura antiga i els seus utensilis, materials i tècniques.

Després de dinar alguns van visitar el Museum scaenicum graecolatinum, sobre l’escenografia i la interpretació de la tragèdia.

De vesprada, tots van assistir a la representació de la comèdia romana de Plaute, El corc (en castellà: Gorgojo), pel grup Helios, de l’IES Carlos III de Madrid.

DSC08949

  DSC08957

DSC08960

Abans de la representació se’ls va lliurar el tercer premi del Concurs Odissea 2015 a les nostres alumnes Alba Abad i María Bueno. Faltava una component de l’equip: María Buquerín.

Va resultar un dia intens, profitós i divertit.

7-5-2015 14.5.26 1

El diumenge 10 de maig se celebrarà la novena edició de GEOLODIA ALACANT. En aquesta edició participarem una mica més de 100 monitors (majoritàriament professionals de diferents àmbits de la Geologia i de l’Enginyeria Geològica de la província, la majoria de la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València (campus d’Alcoi) i la Universitat Miguel Hernández i, de diversos instituts d’ensenyament de la província, de les administracions públiques, i d’empreses de hidrogeologia i geotècnia), i estudiants del grau de Geologia, que intentarem explicar de forma amena i comprensiva algunes de les meravelles del patrimoni natural d’Alcoi.

A Geolodia Alcoi 2015 podràs conèixer com i quan es van formar les muntanyes del Carrascar de la Font Roja i la Serra de Mariola, on i perquè se situen les principals deus de la comarca, com era el llac pliocè que inundava l’actual Foia d’Alcoi, perquè es produeixen terratrèmols i lliscaments, com funciona el Salt o com s’han format els Canalons, entre altres aspectes.

Per a tenir en compte els diferents perfils de participants s’han dissenyat dos itineraris amb característiques diferents. El públic familiar podrà participar en una ruta curta a la Font Roja complementada amb una dotzena de tallers geològics instal•lats a l’edifici Font Roja Natura i els seus voltants. Els amants del senderisme podran realitzar una ruta d’una mica més de 10 km al llarg dels rius Riquer, Barxell i Polop (El Salt – Racó de SantBonaventura – Canalons).

Geolodia Alacant 2015 és una activitat amb un format lliure, gratuïta, que no requereix inscripció i en la qual es lliurarà a tots els participants un fullet de 40 pàgines en color amb les característiques geològiques de l’entorn natural d’Alcoi.

L’ACTIVITAT ÉS GRATUÏTA I NO NECESSITA INSCRIPCIÓ.

S’ha de triar entre dues rutes:

  • Ruta 1. Font Roja-Pla de la Mina i tallers a l’edifici Font Roja Natura. Dirigida a un públic familiar.
  • Ruta 2. El Salt-Racó de Sant Bonaventura-Canalons dirigida als amants del senderisme.

RUTA 1

La pujada a la Font Roja es realitzarà amb autobusos llançadora gratuïts que eixiran des delPoliesportiu Francisco Laporta entre les 8:30 i les 11:30. La baixada serà entre les 12 i les 16:30.

Aquesta ruta té una durada aproximada d’1 hora i mitja, incloses les explicacions. El recorregut és d’1’6 km amb un desnivell acumulat de 100 metres.

L’hora d’inici és flexible entre les 8:30 h i les 11:30h.

La ruta es complementa amb una dotzena de tallers instal·lats a l’edifici Font Roja Natura, dirigits a xiquets i a adults (terratrèmols, microfòssils, roques al microscopi, fòssils, … i la col·lecció de tallers “La Font Roja en cinc sentits”).

RUTA 2

El punt de trobada està situat al polígon industrial de Santiago Payà. La taula informativa on es lliuraran els fullets i s’iniciarà la ruta estarà situada en el carrer Filà Gusmans.

Aquesta ruta té una durada aproximada de 4 hores i mitjana, incloses les explicacions. El recorregut és de 10’6 km, amb un desnivell acumulat de 395 m. La ruta es pot escurçar fins a uns 8 km si es torna des del Racó de Sant Bonaventura sense realitzar el tram dels Canalons.

L’hora d’inici és flexible entre les 8:45 h i les 11:30h.

Més informació
  • Informació de la Ruta 1 ací

Dijous 7 de maig 

a les 19:30h

concert de Bertomeu

presentant

Estellés infinit

 

unnamed

Edicions del Bullent publica el segon Llibre-disc amb poemes de Vicent Andrés Estellés musicats per Bertomeu:

Qué és el “Estellés infinit”?
És un Llibre-disc amb un cd i poemes il·lustrats. També és un concert amb pro-jeccions dels poemes il.lustrats, així tothom canta, llegeix i interioritza al Estellés.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993)
Un dels poetes valencians més importants del s. XX. Té una obra molt extensa, fona-mentalment de poesia però també d’altres gèneres.

Albert Ortega “Bertomeu”
Music i cantautor Valencià que ha rea-litzat múltiples tasques de composició i enregistrament.

Com a projectes mes personals ha par-ticipat activament en la banda de rock “Ampelt, en “Clau de lluna jazz” en el Llibre disc infantil i concert teatra-litzat “El viatge de Marcel el marcià”i llibre disc infantil “El Pirata Pataxula”

Com a “Bertomeu” ha realitzat discos com “A CASA NOSTRA” “I ARA QUÈ?”,”CINC MES” i “A DOS DE VAL” Disc Homenatge a Ovidi Montllor i Joan Fuster, etc.
“Bertomeu” ha col·laborat amb gent i grups com Noir, Vinojuan, Miquel Gil, Svaters, Senior i el Cor Brutal, Al Tall, Manolo Miralles, Pau Alabajos, Clara Andrés, Batà, Ovidi Twins,…

CCOM

C/ Vistabella, 8  –  03802 Alcoi 
  965 520 148  –  alcoi@acpv.cat 
  Horari:
  Dimarts i dimecres: 19h. – 21h.
  Dijous, divendres i dissabte: 18h. – 21h.