“Gracias por enseñarnos tanto. Incluso lo que no viene en los libros”, slogan de la nueva campaña de la FAD de Homenaje al Maestr@

 • Desde hace diez años, cada 30 de septiembre la FAD promueve una jornada de Homenaje al Maestr@ con el objetivo de sensibilizar sobre la importancia decisiva de la labor de los docentes y la necesidad de que esta tarea sea reconocida, valorada y apoyada por el conjunto de la sociedad.
 • La campaña incluye dos modelos de publicidad exterior y tres spots que serán difundidos en redes sociales.
 • La campaña está diseñada por la agencia Bungalow25.

 

FAD geografia

 

Madrid, 30 de septiembre de 2014

Ser solidario, tolerante o respetuoso puede aprenderse. Y puede aprenderse no sólo en el ámbito familiar, sino también en el escolar.

La campaña de Homenaje al Maestr@ trata precisamente de visibilizar el trabajo de todos aquellos docentes que, entre líneas, mientras imparten contenidos formativos de diferentes materias, son capaces de inculcar valores en sus alumnos. Valores fundamentales para su construcción como personas.

Desde hace diez años, la FAD promueve cada 30 de septiembre esta jornada de reconocimiento y lanza una campaña de sensibilización desde el convencimiento de la decisiva importancia de la labor que nuestros docentes desarrollan, y de la necesidad de que ésta sea reconocida, valorada y apoyada por el conjunto de la sociedad.

En esta ocasión, la campaña consta de dos gráficas –para publicidad exterior y prensa- y tres spots que se difundirán a través de redes sociales.

“GRACIAS POR ENSEÑARNOS TANTO. INCLUSO LO QUE NO VIENE EN LOS LIBROS”

Los spots han sido protagonizados por la actriz Paula Dalli y consisten en tres tutoriales para “enseñar” valores: Cómo estar ahí cuando un amigo te necesita, cómo aprender a dar las gracias de corazón o aprender a pedir perdón. Los tres tutoriales terminan con la conclusión de que no es posible aprender valores en Internet, sino que es necesario que alguien, un profesor, nos los muestre. El slogan final es: “Gracias por enseñarnos tanto. Incluso lo que no viene en los libros”

TUTORIAL: Cómo estar ahí cuando un amigo te necesita http://youtu.be/HOpseQf7FsA

TUTORIAL: Aprende a dar las gracias de corazón http://youtu.be/iLnRLAbLsM8

TUTORIAL: Aprende a pedir perdón http://youtu.be/4IIaD-xkdkM

MÁS QUE GEOGRAFÍA, MÁS QUE QUÍMICA

Las gráficas presentan un acróstico cada una -“respeto” o “tolerancia”- formado por elementos químicos o nombres de ríos. Ambos modelos terminan con el slogan “En su clase aprendimos más que química” o “En su clase aprendimos más que geografía”.

La idea creativa, desarrollada por la agencia Bungalow25 trata de hacer patente que en el ámbito escolar es tan importante la transmisión de conocimientos como de valores.

Gráficas en alta calidad:

http://www.fad.es/sites/default/files/Marquesina%20FAD%20Qui%CC%81mica.pdf

http://www.fad.es/sites/default/files/FADMaestroGeografiaMedia.pdf

FAD quimica

 

Cartell_Llars_verdes-1

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha adherit al programa Llars Verdes promogut pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, que començarà a desenvolupar-se a la nostra ciutat a partir el proper mes d’octubre.

Llars Verdes és un projecte educatiu dirigit als ciutadans i ciutadanes amb l’objectiu de mostrar-los les implicacions ambientals que tenen les accions diàries que duen a terme en les seues llars i en la seua vida quotidiana i com poden aconseguir que aquestes siguen el més respectuoses possibles amb el medi ambient. En aquest sentit, el programa Llars Verdes impulsa i tracta d’estendre entre els ciutadans i ciutadanes la cultura de la sostenibilitat en la gestió de les seues llars, fonamentada en els principis de l’estalvi en els consums d’aigua i d’energia, en el consum responsable, i en la reducció en la generació de residus, així com en la seua reutilització i separació per al seu posterior reciclat o valorització.

Llars Verdes es desenvolupa a través de quatre tallers formatius gratuïts, d’una durada aproximada d’un hora cadascun d’ells, i de dues reunions, una d’inici i una altra de cloenda, dirigits a persones adultes i/o famílies amb sensibilitat per la problemàtica ambiental. A les persones que hi participen se’ls obsequiarà amb un “kit d’estalvi i eficiència” compost, entre d’altres, per un bombeta de baix consum, un airejador per a l’aixeta, reductor del cabal de la dutxa, eliminador de l’stand by, llanterna solar, embús per a l’oli usat de cuina o una Guía práctica de la energía.

A continuació us detallem el calendari previst de la realització dels tallers. L’horari dels tallers serà a les 17:30 h. Les persones interessades hauran d’emplenar el full d’inscripció que us adjuntem i presentar-lo bé en el Departament de Medi Ambient (C/ Major, 10) o bé trametre’l per correu electrònic (medi_ambient@alcoi.org). El termini d’inscripció en el programa finalitza el 3 d’octubre de 2014.

Amb tot, el proper dimarts 7 d’octubre a les 18:00 h tindrà lloc a la Sala Àgora la reunió inicial per explicar amb detall els objectius i calendari del projecte Llars Verdes. Hi haurà servei de ludoteca per als més menuts.

Calendari

 • Del 15 de setembre al 10 d’octubre: Inscripcions de les famílies
 • 14 d’octubre a les 18:00 h: Reunió inicial per a presentació del programa a les famílies (Àgora).
  (Hi haurà servei de ludoteca per als més menuts)
 • Del 20 al 24 d’octubre de 2014: 1r Taller: Energia
 • Del 24 al 28 de novembre de 2014: 2n Taller: Consum responsable
 • Del 2 al 6 de febrer de 2015: 3r Taller: Residus
 • Del 2 al 6 de març de 2015: 4t Taller: Aigua
 • Del 5 al 9 de juny de 2015 Reunió final

Font:

http://www.alcoi.org/ca/areas/medi_ambient/noticias/noticies/noticia_0124.html

El Museo Guggenheim de Nueva York ha puesto a disposición de todo aquél que esté interesado en el arte 109 libros de su biblioteca sin coste alguno. Para acceder a estos textos sólo basta con tener conexión a internet, tiempo para bucear por su catálogo, escoger un título (o todos) y ¡a leer!

Publicados entre 1937 y 1999, estos libros ofrecen una introducción intelectual y visual de la obra de Alexander Calder, Edvard Munch, Francis Bacon, Gustav Klimt, Fernand Léger o Kandinsky. Además, hay otros textos que abordan temas como el arte expresionista o una colección llamada “El Plan de estudios”, cinco libros de Hilla Rebay, primer director y comisario del museo.

Para acceder al catálogo pincha aquí, selecciona el título y navega por el libro a través de los comandos del pop-up. Si tienes problemas para acceder con esta versión, podrás encontrarlos también en Archive.org.

Publicado el

conflictes lingüístics

 

Aquest número del monogràfic, el tercer de la nova etapa de la revista, està dedicat als conflictes lingüístics, concretament revisa el paper que la gestió de la diversitat lingüística té en les societats plurals, polaritzades i on la identitat ha jugat un paper clau en la dinàmica conflictiva.

S’analitzen casos com Irlanda, Índia, Ucraïna o Sudàfrica. Sens dubte, Catalunya també hauria pogut ser cas d’estudi. Una cosa resulta indubtable: la gestió de les identitats, en societats multiculturals, és un factor extraordinàriament important, i un factor clau de la identitat és la llengua. El debat sobre si la llengua pot ser un factor de potenciació del risc de violència en una situació conflictiva o, pel contrari, un factor de construcció de pau, és antic i acadèmicament controvertit, quasi tant com el de l’aigua i els conflictes violents. En tot cas, és extraordinàriament important, perquè en construcció de pau sabem que en els conflictes que es perceben com bàsicament identitaris és molt més difícil cercar solucions “guanyar-guanyar”, solucions amb guanys compartits, que impliquen partir les diferències, quelcom més fàcil en conflictes on les incompatibilitats entre les parts són bàsicament materials, tangibles.

COMENÇAR A LLEGIR

GeoAlcoi 2014

GeoAlcoi 2014

Geoalcoi és una iniciativa del Campus d’Alcoi de la UPV. Consisteix en un itinerari didàctic en el qual es pretén donar a conèixer als assistents el nostre patrimoni natural, descrivint, analitzant i interpretant el paisatge, indispensable per a qualsevol amant de la naturalesa.

En aquesta segona edició hem triat el Parc Natural del Carrascar de la FONT ROJA, un espai natural molt valuós des del punt de vista ecològic i paisatgístic, i senyal d’identitat per a la ciutat d’Alcoi, per açò és un dels parc naturals més visitats de la Comunitat Valenciana.

Aquesta activitat no requereix inscripció i oberta a tot tipus de públic.

DIA: 28 de setembre de 2014.

PUNT DE TROBADA: Poliesportiu Francisco Laporta, Carretera de la Font Roja, s/n d’Alcoi (aparcament gratuït). El desplaçament es realitzarà exclusivament en autobusos disposats per l’organització.

HORA D’INICI: Flexible, entre las 8:30 y las 12 h.

LONGITUD: Recorregut aproximat de 2,4 Km a peu.

DURADA APROXIMADA: 2hores 30 min incloses les parades i els tallers.

NIVELL DE DIFICULTAT: Baix, però amb fort desnivell en el trajecte de l’última parada.

RECOMANACIONS: S’aconsella anar proveït de calçat d’esportiu i proveït d’aigua. Es prega no eixir de les senderes senyalitzades.

+ info www.geoalcoi.epsa.upv.es

Els assistents podran conèixer de forma lliure entre altres aspectes, com i quan es va formar el paisatge de la Font Roja, els elements naturals que ho integren i les relacions entre els seus components. Aquest coneixement té també com a finalitat ajudar a prendre consciència de la necessitat de contribuir a la conservació del patrimoni natural i històric. El recorregut està compost per 8 parades.

poster.cdr

CÍRCULO INDUSTRIAL

MIÉRCOLES 17 DE SEPTIEMBRE, A LAS 20 H. (ENTRADA LIBRE)

Programa

I

 Dos Fantasías de L. Narváez

Tres sonatas de D. Scarlatti

Suite nº 4 per a violoncelo solo (BWV 1010) de J. S. Bach

 

II

Dos piezas arabescas de F. Tárrega

Pasacalia y Tocata (1978) de N. Koshkin

Dos tangos argentinos de J. Domínguez

     I. A fuego lento (H. Salgan)

     II. A media luz (E. Donato)

Dos tangos de A. Piazzolla

     I. Buenos Aures Hora Cero

     II. La muerte del ángel

Kokichi Akasaka, nacido en Mukawa (Japón) estudió guitarra con Fusayoshi Otuka y piano y teoría de la música con Masanobu Kimura.

En 1974 gana el segundo premio del 17 Concurso de Guitarra de Tokyo.

Durante su permanencia en Alemania en 1976 estudia con el gran guitarrista y compositor cubano Leo Brouwer ampliando sus conceptos sobre la música barroca y contemporánea. Posteriormente connúa su aprendizaje con los maestros internacionales José Luis González en Alcoy y José Tomás en Alicante.

En 1979 parcipa en el Fesval “ENSEMS 79” de Valencia y graba el LP “ALOGIAS” del compositor alcoyano Javier Darias(1947-).Ese mismo año realiza una gira de 20 conciertos en Japón interpretando “Fantasía para un Genlhombre” de Joaquín Rodrigo con la Orquesta Sinfónica de Sapporo.

En 1980 es finalista del Concurso Internacional de Guitarra ORTF(Paris) organizado por Radio France.

En 1982 graba su segundo LP con obras de Scarla,Bach, Brouwer, Obrovska,Hayakawa y Shishido.

Ha realizado conciertos en Asia, América y Europa, en salas como el Concertgebouw de Amsterdam, Carnegie Hall (Nueva York), Fesval “ENSEMS 79” de Valencia, Fesval de Guitarra de Berlín, Fesval “Nordic Light 99” (bajo la dirección del pianista internacional Izumi Tateno), etc.

En1984gana elprimerpremioenel3erCertamenInternacional“CiudaddeAlcoy”.

En 1986 se le concede el Premio de Arte Ciudad de Sapporo, y en 1987 el Premio Internacional de Intercambio Cultural de Hokkaido. Este mismo año graba el CD “Dreem of Rousseau”.

En 2002 actúa en el “Encuentro Conmemoravo de la Paz” en Tomakomai (Japón), con una de las vícmas de la bomba atómica de Hiroshima, Suzuko Numata, como narradora.

Uno de sus intereses se ha centrado siempre en ampliar las posibilidades de la guitarra española, estrenando obras nuevas del compositor japonés Masanobu Kimura (1942-) en 2013. Desde ese año forma dúo con el guitarrista Yukio Matsuki.

Actualmente es profesor del Curso de Guitarra Moderna en Okayama y Nagano y jurado del concurso de Arte “Ciudad de Sapporo”, compaginando las clases de guitarra con los conciertos.

Voldríem informar-los sobre el curs que la Universitat d’Alacant va a realitzar a la Seu Universitària de Cocentaina aquest mes de setembre titulat “ESCUELAS INCLUSIVAS: EL PROYECTO ROMA. TEORÍA Y PRACTICA”, impartit per D. Miguel López Melero, catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Màlaga .

El curs s’impartirà el 19 i 20 de setembre (divendres de vesprada i dissabte de matí), té un cost de 20 euros i és certificable per 10 hores ICE .

Més informació del curs: http://web.ua.es/es/seus/cocentaina/

Escuelas inclusivas. El Proyecto Roma

Els directors presenten recurs contra la resolució que aprova els plans de trilingüisme rebutjats pels centres.

Els docents estudien fer vaga a finals de curs coincidint amb els comicis autonòmics.

Els mestres balears no afluixen en la seva batalla contra el pla de trilingüisme del govern de José Ramón Bauzá que posa fi a l’ensenyament en català. Ahir mateix, en plenes vacances d’agost, l’Associació de Directors d’Ensenyament Secundari de Mallorca va presentar un recurs d’alçada contra la resolució de l’executiu que aprovava, per decret, tots els projectes del tractament integrat de llengües (TIL) que els claustres dels centres educatius havien rebutjat.

Els docents de les Illes compleixen, d’aquesta manera, la promesa de presentar batalla legal contra el decret aprovat pel govern el 31 de juliol, que consideren que vulnera les competències dels centres. “L’endemà mateix del decret vam recórrer contra la resolució perquè no és legal: són els mestres els qui tenen les competències en matèria pedagògica”, raona Maria Antònia Font, portaveu del sindicat STEI i membre de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Font denuncia els mètodes que va fer servir el govern balear per aprovar els projectes de trilingüisme el mes passat, ja en període de vacances. “Van obligar els claustres a convocar votacions fins que sortís aprovat el projecte TIL. Si no era a la primera, havia de ser a la segona, o a la tercera o a la quarta, fins que sortís que sí.” Com que no se’n van sortir del tot, hi afegeix, el 31 de juliol van aprovar el decret. “S’han rebutjat votacions democràtiques”, denuncia.

Els docents de les Illes Balears tornen a tenir un agost mogut, com fa un any, quan es preparaven per a la vaga indefinida d’inici de curs, que es va allargar tres setmanes. Aquest cop, però, atès el cas omís que va fer l’executiu balear de l’aturada, l’Assemblea no es planteja començar el curs en vaga.

“Insistirem en la via judicial i en la resistència des dels centres”, diu Font. “Els directors –anuncia– respectaran les decisions dels claustres i del consell escolar.” Font recorda que hi ha 108 centres públics a les Illes que no van aprovar els projectes TIL (més d’un 40%) i que n’hi ha molts que encara no els han sotmès a votació.

Si el conflicte no es desencalla, però, els mestres podrien fer vaga a l’abril o al maig, coincidint amb les eleccions autonòmiques a les Illes Balears.

Font:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/769162-els-mestres-balears-reprenen-la-batalla-contra-el-pla-bauza.html?cca=1