DATA

29/03/14

MATRÍCULA

Preinscripció des de 19/02/14

Duració

7 hores presencials,
0,28 Crèdits ECTS

LLOC

Sala de Graus Roberto García Payá
ALCOI

ObjeCtiUs

L’objectiu de la XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi és analitzar i debatre sobre l’ús del valencià en els àmbits on  encara no ha accedit amb certa normalitat o és clarament insuficient, com poden ser els següents: la justícia, els registres de la propietat, les notaries, els cossos de seguretat (guàrdia civil, policia nacional, exèrcit…), etc., i entre els quals es pot incloure l’absència de mitjans de comunicació autonòmics arran del tancament recent de la RTVV.

Horari

Dissabte 29 de març: 9:00-18:20

PreU

20 €
20,00 € – Públic en general

Facebook
Twitter

BUTLLETÍ – FEBRER 2014

Nuevo encuentro del grupo de expertos de Barcelona del eje “Repensando Democracias”Nova trobada del grup d'experts de Barcelona de l'eix "Repensant Democràcies"

Nova trobada del grup d’experts de Barcelona de l’eix “Repensant democràcies”

El grup d’experts de Barcelona de l’eix temàtic  “Repensant democràcies” es van reunir el passat 10 de febrer per segona vegada  per preparar la seva ponència per al II Congrés Edificar la Pau al segle XXIque tindrà lloc a Bogotà (Colòmbia) els pròxims 24, 25 i 26 de  setembre. Llegir més.

La Carta participa en la inauguración del Jardín de la Paz de Lloret de MarLa Carta participa a la inauguració del Jardí de la Pau de Lloret de Mar

La Carta participa a la inauguració del Jardí de la Pau de Lloret de Mar

El director de la Carta de la Pau, Ivan Pera, va participar el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau en la inauguració del Jardí de la Pau de Lloret de Mar – just al costat de la Masia de Can Saragossa-, una iniciativa impulsada per la Plataforma per la Pau d’aquesta localitat. Llegir més.

La Guía Didáctica de la Carta de la Paz llega a los colegios de Puerto RealLa Guia Didàctica de la Carta de la Pau arriba a les escoles de Puerto Real

La Guia Didàctica de la Carta de la Pau arriba a les escoles de Puerto Real

La Guia Didàctica “Construir la Pau” i el multimèdia “La Pau és possible”, materials didàctics editats per la Fundació Carta de la Pau, han arribat aquest mes als centres d’ensenyament de Puerto Real amb motiu del Dia de la No Violència i la Pau. Llegir més.

Abiertas las inscripciones del curso online: “Grandes pensadoras de la paz”Obertes les inscripcions del curs online: "Grans pensadores de la pau"

Obertes les inscripcions del curs online: “Grans pensadores de la pau”

S’han obert les inscripcions del curs online “Grans pensadores de la pau”, un seminari que té com a objectiu presentar l’aportació del geni femení en la construcció de la filosofia de la pau mitjançant l’estudi detallat de set figures: Edith Stein, María Zambrano, Hannah Arendt, Simone Weil, Simone de Beauvoir, Agnes Heller i Martha Nussbaum. Aquest curs, impartit per Francesc Torralba, és autoavaluable i bonificable per la Fundació Tripartita. Llegir més

Esther Pascual: “Nos hemos de plantear qué interés tienen los gobiernos en que los procesos de paz no avancen”Esther Pascual: "Ens hem de plantejar quin interès tenen els governs en què els processos de pau no avancin"

Esther Pascual: “Ens hem de plantejar quin interès tenen els governs en què els processos de pau no avancin”

Entre els anys 2011 i 2012 a Euskadi van tenir lloc catorze trobades restauratives. Exmembres d’ETA i víctimes de la banda, tutelats per mediadors, es van reunir per conversar. En motiu de la presentació a Barcelona del llibre ‘Los ojos del otro’ (Ed. Salterrae), parlem amb Esther Pascual (Madrid, 1978), la coordinadora d’aquestes reunionsLlegir més.

Il pentagramma della memoria”. Concert

Dissabte, 22 de febrer del 2014, a les 21 h. 5 €. Sala Moragues.

La vida, la llibertat i l’amor són les notes escrites al pentagrama de la Memòria que van gravar grans músics obligats a viure en l’infern dels camps de concentració nazis, perquè eren jueus.

Aquelles melodies han superat barreres, tortures, filferrades, i una violència indescriptible, representen la victòria i la primacia de la llibertat i de la democràcia sobre el totalitarisme.

Perquè la música és llibertat, i amb la seva força immortal va ser llum en la foscor dels camps i esperança d’una salvació.

Va ser un lligam que era capaç de deixar en suspens les vides entre la terra i el cel en l’esperança que algú donés la benvinguda a les notes del demà.

Enza Nunziato i el Rotary Club de Benevento (Itàlia), van tenir la iniciativa de recuperar aquesta música de l’oblit impulsant el projecte El pentagrama de la memòria.

Els joves músics italians Sergio Fanelli, Sergio Casale, Carmine Ioanna i Luca Aquino es van encarregar d’arranjar aquestes melodies d’una inquietant bellesa. Gràcies a ells podem tornar a escoltar-les en una reinterpretació de jazz però també clàssica, realment aclaparadora, que entra en l’ànima i va directament al cor.

El Born Centre Cultural i el Rotary Club porten enguany el projecte a Barcelona. Podrem sentir la música i la poesia relacionada amb l’Holocaust amb joves músics i escriptors.

Les emocions, els sentiments, la passió, els fragments de la humanitat en un vol intemporal que va derrotar la mort ens porta a una reflexió acurada i conscient sobre el passat i el present. No es tracta, però, d’un exercici estèril de la memòria, sinó de la justícia per als milions de víctimes de l’Holocaust.

La memòria, ara, quan sembla trontollar la llibertat i la democràcia més que mai, es converteix en un símbol de la responsabilitat, de la transmissió de valors, del respecte a la diversitat i de la defensa de la dignitat humana, en contra de totes les formes de racisme i violència.

Com diu l’Enza Nunziato, impulsora del projecte:

I have a dream: que aquesta música retrobada, sigui una gota d’amor i un baluard contra totes les aberracions i les temptacions racistes de tots els temps i a totes les latituds.

Programa del concert

Wiegala (Ilse Weber)
Fel Shara (tradicional jueu)
Brundibàr – Opera per a nens (fragment de l’acte I) (Hans Kràsa)
Di Sapozhkelakh (tradicional jueu)
Wine (Z. Strjiecky)
Margaritkelekh (Zalman Shneour/Maks Goldins)
A meydl in di yorn (tradicional jueu)
Siman tov u’mazel tov (tradicional jueu)
Ich wandre durch Theresienstadt (Ilse Weber)
Terezín March (Karel Svenk)

Sergio Casale: flauta i saxo soprano
Luca Aquino: tromba
Sergio Fanelli: violí
Carmine Ioanna: acordió

Rapsodes: Alessandra Renis i Roc Casagran

Arranjaments i direcció artística: Sergio Casale

Més informació:

Progetto Il pentagramma della memoria

llavors-turballos2014_400

El diumenge 23 de febrer tindrà lloc a Turballos, un any més, la popular Trobada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals que organitza l’associació Llavors d’Ací.

A les 10 del matí hi haurà un esmorzar de pa i porta (“de sobaquillo”); l’intercanvi començarà a les 11.

Hi haurà mercat de productes ecològics i nosaltres muntarem la paradeta de publicacions sobre agricultura i temes relacionats.

La gent que ja hi heu anat en altres anys, ja coneixereu aquest esdeveniment, que cada volta aplega més personal de les comarques veïnes.

Si encara no hi heu participat mai, animeu-vos enguany, que de segur que us agradarà.

Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció
Apartat de Correus 252
03800 Alcoi (l’Alcoià)
Correu-e:
alcoi@ecologistesenaccio.org
http://www.carrasca-ecologistesenaccio.org

Vicenç Navarro

Fuente: http://www.vnavarro.org/?p=10436

Artículo publicado por Vicenç Navarro en la columna “Dominio Público” en el diario PÚBLICO, 13 de febrero de 2014

Este artículo describe la colaboración del compositor alemán Richard Strauss con el régimen nazi y los costes que ello le significó en su desarrollo profesional posterior. El artículo compara lo ocurrido en Alemania después de que terminara la dictadura nazi con lo que pasó en España después del fin de la dictadura que ocurrió en España desde 1939 a 1978.

Richard Strauss, el nazismo y la colaboración musical en Alemania (y en España)