La infecció pel VIH/sida continua sent un problema de salut sense vacuna ni tractament curatiu.

Actualment, la principal via d’infecció és la sexual, i el col·lectiu més vulnerable és el d’hòmens que tenen sexe amb hòmens.

Més del 30% de les persones amb el VIH desconeix la seua situació. Poden passar anys fins a l’aparició d’algun símptoma.

CLAUS PER A LA PREVENCIÓ:

 1. Utilitzar el preservatiu en totes les relacions sexuals ocasionals.
 2. Davant d’una pràctica de risc elevat; sexe anal o vaginal sense preservatiu o pràctiques relacionades amb material d’injecció en què es compartixen xeringues, consultar immediatament (preferentment en les 6 primeres i fins a les 72 hores en telèfons d’informació sobre el VIH, o un servici d’urgència hospitalari)
 3. Es recomana fer-se la prova almenys:
  • Una vegada a l’any si es mantenen relacions sexuals esporàdiques.
  • Al començar a utilitzar un altre mètode anticonceptiu diferent del preservatiu.
  • Abans de planificar un embaràs, per part d’ambdós membres de la parella.
  • En cas d’haver contret una infecció de transmissió sexual (ITS).

Diagnosticar com més prompte millor la infecció per VIH és molt important, perquè permet millorar el pronòstic i evitar la transmissió del virus.

ACLARIX ELS TEUS DUBTES, NO COSTA GENS

INFORMA-TE’N, FES-TE LA PROVA

Pots consultar en:

http://www.sp.san.gva.es/

http://www.cuidatecv.es/

Servici gratuït d’informació telefònica: 900 70 20 20

El guitarrista Ximo Tebar y su Africa Jazz Dance Big Band ofrecen este viernes un concierto solidario con el objetivo es recaudar fondos para el proyecto que la Fundación Voces desarrollará en la casa de Acogida Anidan, en Lamu (Kenia). Como telonera, actuará la cantante valenciana La Gauche Divine, o lo que es lo mismo, Helena Sanchis.
Africa Jazz Dance Big Band es una producción interétnica donde más de 20 músicos y bailarines muestran la fusión cultural del jazz mediterráneo con la música africana, bajo la dirección de Ximo Tebar, bailan e interpretan clásicos de reconocidos compositores como el jazzman Wayne Shorter o la gran diva africana Miriam Makeba.

Ximo Tebar & IVAM Africa Jazz Big Band / Live in Valencia April 2010

IVAM Africa Jazz Big Band / Live in Valencia April, 29, 2010. Ximo Tebar – Guitarra & Direccion, Kuami Mensah Gnonnas Voz y 
+ Info / Contact / Booking: www.africajazz.com

 

Per la Pau / Peace in Progress

Revista electrònica de l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau)

Número 18 – Novembre 2013

ISSN 2013-5777

Editorial

 • Rafael Grasa

  Des de l’òptica de la investigació per a la pau i la transformació de conflictes, la relació entre conflictes violents i medi ambient és un tema sovintejat des de fa dècades. De fet, hom sol parlar de “conflictes ambientals” almenys  de dues maneres. La primera, per al·ludir a conflictes relacionats amb l’agenda mediambiental (abocadors, recursos naturals, gestió de l’aigua, gestió de residus, canvi climàtic…), és a dir,  conflictes socials, sovint generats per motius d’incompatibilitat o antagonisme de tipus distributiu, que afecten a béns o problemes mediambientals. La segona, més recent, és la que usa l’expressió per referir-se a conflictes novedosos, de tipus mediambiental, que exigeixen eines específiques d’anàlisi i intervenció, com la bio-pirateria o, en el context del present n&uacut! e;mero de la revista, els conflictes vinculats amb les indústries extractives. Llegir més

En profunditat

Entrevista

 • Joan Martínez Alier

  Joan Martínez Alier, catedràtic d’Economia i Història Econòmica a la UAB

  Eugènia Riera

  Acadèmic i ecologista de reconegut prestigi, Joan Martínez Alier defensa des de fa anys un nou model econòmic que ens permeti viure en una societat més justa i més respectuosa amb el medi ambient. Pioner en el camp de l’economia ecològica i l’ecologia política, actualment coordina la xarxa europea EJOLT d’anàlisi de conflictes ambientals. En aquesta entrevista ens parla d’aquest projecte i també ens ofereix sortides al model de creixement actual, que considera obsolet i insolidari. Llegir més

Tribuna

Recomanem

 • My Name is Jody Williams

  My name is Jody Williams

  Jody Williams és una figura fascinant. Ho és per a qualsevol activista per la pau i els drets humans, però encara ho és mésper als que hem estudiat amb una certa profunditat campanyes de desarmament com la de les mines antipersones. Hi hem coincidit en diverses trobades, sobretot en l’època de la negociació del tractat de prohibició de les municions de dispersió. I com poden confirmar d’altres activistes i diplomàtics, és una persona que deixa empremta. Llegir més

 • The pillars of peace

  The Pillars of Peace

  Quins factors fan que una societat sigui més pacífica que una altra? Com es mesuren els nivells de pau positiva?

  L’Institute for Economics and Peace ha publicat recentment l’informe ‘The Pillars of Peace’, que defineix precisament les estructures necessàries per a construir una societat pacífica, entenent la pau com un estadi de justícia social més enllà de l’absència de violència. Llegir més

 • Més recomanacions

Organitzat per la Universitat d’Alacant, la Xarxa Vives llança Xarxa Mooc, un curs massiu, obert, en línia i gratuït per a l’aprenentatge del català. Sota el títol “Introducció al llenguatge d’especialitat. Eines digitals per a l’aprenentatge del català” es una eina excel.lent per a qualsevol persona interesada en la comunicació científica en català. El curs començarà el dia 2 de desembre.

Per a més informació i matrícula:

http://xarxamooc.uaedf.ua.es/preview

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha dissenyat l’aplicació de telefonia mòbil “LLIURES” per a la prevenció de la violència de gènere. L’objectiu de “Lliures” és ajudar a detectar els primers signes del maltractament perquè es denuncien a temps així com sensibilitzar contra la violència de gènere.

El Newsletter nº 9 de la Unitat d’Igualtat ofereix informació sobre l’aplicació “LLIURES” i un enllaç per a la seua descàrrega.

Et convidem a consultar-ho.

Newsletter nº 9 de la Unitat d’Igualtat

Manifiesto del CEIP Virgen de la Sierra de Cabra (Córdoba)
Miembro de la red PEA-UNESCO

 

Tengo a bien acompañarle el Cartel con el Manifiesto que se va a firmar el próximo lunes 25 a la entrada de nuestro alumnado al centro.

Se colocarán unas mesas en el patio de la Unidad, en la entrada principal del cole, con un  cartel coloreado desde Infantil y un gran lazo colgando en la pared donde se ubican las banderas, para que todo miembro de la comunidad que quiera pueda asumirlo firmando.

Esperamos contar con su colaboración.

Vicente Córdoba, director

Cartel 25 N