Europa Press / València

María José Català ha manifestat que aquest districte únic pretén que les famílies puguen escolaritzar els seus fills ʺals centres que responguen a les expectatives dels paresʺ, com el projecte educatiu, i no es limitaran a criteris de proximitat del seu domicili.

El nou decret, del qual haurà d’eixir l’ordre corresponent, permetrà les famílies elegir un total de 10 centres, en lloc de tres com fins ara. A més, si fins ara els pares podien elegir entre una mitjana de huit centres, amb la nova norma podran fer-ho entre una mitjana de 44 centres a ciutats com València i fins a 59 en altres zones.

El districte únic s’implantarà en totes les localitats menys a València, on el nombre de zones passarà de 19 a 4, i a Alacant, que passarà de 6 a 3, i Elx, que també es quedarà amb tres zones. Alhora, Educació introdueix canvis en els barems d’admissió, entre els quals adquireix un major pes el criteri de tenir alumnes matriculats al centre, que tindrà un valor de 8 punts respecte dels 5 actuals. La resta de germans seran valorats amb tres punts cadascun.

També concedirà punts la condició de família nombrosa i, com a novetat, s’incorpora la comptabilització de la mare gestant. Preguntada sobre si  aquest criteri no contradiu la sentència que es va manifestar en contra d’atorgar a les mares embarassades a l’hora d’elegir col·legi, la puntuació com si el seu fill ja haguera nascut, ha indicat que la Generalitat se cenyís a l’article 22 de la Llei de Protecció de la Maternitat, que ʺno ha estat objecte d’impugnacióʺ. Per tant, tot i que el seu departament ʹno desconeixʹ aquesta resolució, la llei vigent tan sols aplica reconéixer a la mare gestant.

També com a novetat la taula de barem recull la inclusió del criteri d’altres municipis a l’hora de valorar la proximitat del domicili familiar o del lloc de treball dels pares o tutors, que el pare o la mare siguen antics alumnes del centre o que s’estiguen simultaniejant els estudis amb ensenyaments de règim especial.

Per la seua banda, l’indicador de la renda anual de la unitat familiar guanya importància, ja que fins ara concedia 0,5 punts i es mesurava a través del Salari Mínim Interprofessional (SMI), mentre que ara es valorarà amb un punt i es mesurarà d’acord a l’Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples (IPREM).

Font original:

http://www.laveupv.com/noticia/1440/distric

El MUA acull l’exposició Nosaltres, els valencians. (1962-2012) Joan Fuster, mostra què té el propòsit de commemorar l’aparició d’aquell llibre. A través de la documentació conservada per l’autor, es tracta de desvetllar qui era Joan Fuster, a més d’algunes dades sobre el procés d’elaboració del llibre, el ressò immediat que va obtenir i les dificultats amb la censura de l’Estat franquista amb què es va enfrontar a partir d’un moment determinat.

Durant aquests cinquanta anys, el llibre ha tingut una trentena d’edicions conegudes, en català, i tres en castellà. El seu ressò ciutadà, i també entre historiadors, sociòlegs, economistes i polítics ha estat enorme. Aquest fet s’ha manifestat en tota mena de referències escrites, a favor o en contra, de revisió a càrrec d’especialistes –ben lògica, tractant-se d’una obra amb tants anys d’existència– o de debat polític i parapolític. En la tria de documents exposats o reproduïts en el catàleg, deliberadament s’ha optat per reduir aquestes referències a les cronològicament immediates a l’aparició del llibre.

A més, s’ha volgut donar a conèixer una part molt significativa del llegat material de Fuster, encara poc coneguda per tal com la seua casa, de Sueca –la Casa Joan Fuster–, no és encara una institució plenament accessible per al públic, tot i que s’hi està treballant activament de fa temps per a fer-ne un centre d’estudi, entorn de l’obra i la personalitat de l’escriptor, però també entorn de la gran quantitat de materials documentals i bibliogràfics llegats per ell i cedits pel seu hereu, Josep Palàcios, a l’Ajuntament de Sueca, a més de la seua correspondència, propietat de la Biblioteca de Catalunya, d’acord amb el testament de Fuster, però físicament conservada també a la seua ciutat.

Així, s’ha seleccionat una sèrie d’obres d’art col·leccionades per l’escriptor –molt sovint regals dels autors–, entre les quals hi ha peces –pintures, escultures, gravats i dibuixos– que anaren constituïnt part inseparable de l’entorn físic en què l’escriptor va viure i va treballar. Es tracta d’obres de Manolo Gil, Joan Miró, Antoni Tàpies, Manuel Hernández Mompó, Andreu Alfaro, Rafael Armengol, Artur Heras, Joan Ponç, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Antonio Saura, Joan-Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Josep Maria Gorris, Josep Renau, Manuel Boix, Josep Pla Narbona, Carlos Edmundo de Ory, Jaume Pla, i Joan Cardells, entre altres.

L’exposició “Joan Fuster. Nosaltres els valencians (1962-2012)” es podrà visitar fins al 27 d’abril a la Sala Sempere del MUA.

Font original:
http://www.veu.ua.es/va/noticia/4466/nosaltres+els+valencians+1962-2012+joan+fuster.html

Actividades en el IES Andreu Sempere. Ciclo de charlas y actividades artísticas:

8-9 h.: El sistema educativo español. Cristina Boronat, orientadora (Aula de informática).
9.15 h.-9.45 h.: Entrevista de Enrique Ruíz, locutor de Radio Alcoy-Cadena SER, a las alumnas francesas (profesora acompañante: Rosa Serrano).
10-12 h.: Taller sobre el arte degenerado [Entartete Kunst]. Carmen Calabuig, profesora de Artes Plásticas (Aula de Plástica).
12-13 h.: Mujeres científicas francesas. Pep Vañó, profesor de Física y Química (Aula de Música).
13-13.30 h.: Reunión del alumnado francés con la Vicedirectora del IES Andreu Sempere, Anna Pellicer (Biblioteca).
13.30-14 h.: Evaluación del intercambio por parte del alumnado y del profesorado participante. Propuestas de mejora y previsión de continuidad (Aula de Música).
14-15 h.: Acrogimnasia. Quique Ferre y Rosa Serrano, profesores de Educación Física (Gimnasio).
21.30 h.: Cena de despedida (PastaManía).

Intercambio 22 23 03 2013 from Jesús Martínez on Vimeo.

21 de marzo, jueves

Visita de la ciudad de Elche. Dos Patrimonios de la Humanidad: La Festa o Misteri d’Elx y El Palmeral.
8 h: salida desde Alcoi en dirección a Elche.
9.30-10.30 h.: Ruta monumental a cargo de Jesús Martínez, licenciado en Historia y Ciencias de la Música.
10.30-11 h.: pausa para almorzar en la Glorieta.
11-12 h.: visita guiada al Museo Arqueológico y de Historia de Elche (MAHE) a cargo de Palmira Torregrosa, coordinadora de Didáctica-MAHE.
12.15-13.15 h.: visita guiada al Palmeral Histórico de Elche (Museo del Palmeral, Taller de Palma y recorrido guiado por el palmeral y la huerta a cargo del palmerero del Museo).
13.30 h.: traslado a Santa Pola. Comida. Tiempo libre para juegos de playa.
18 h.: regreso a Alcoi.

Intercambio 21 03 2013 from Jesús Martínez on Vimeo.

Visita guiada por Alcoy

8 h.: saludo de bienvenida y presentación del grupo francés a cargo del director del IES Andreu Sempere, Jesús Giner (Sala de profesores).

8.15-10 h.: Descubre jugando el Alcoi Industrial (Ruta Modernista) a cargo de Jesús Martínez y Rosa Serrano, profesores responsables del intercambio.

10 h.: Recepción en el Ayuntamiento a cargo del Concejal de Educación, Manolo Gomicia.

10.30-11.30 h.: visita al Centro de Interpretación Turística “Explora”.

11.30-12 h.: Descanso.

12-13 h.: visita al Museo Arqueológico Municipal “Camil Visedo Moltó”.

13-14 h.: visita al Refugio de Cervantes a cargo de Àngel Beneito, doctor en Geografía e Historia y autor  de El hospital Sueco-Noruego de Alcoi durante la guerra civil española y Alcoi, objetivo de guerra (1936-39).

20 h.: preestreno de la obra Criatures, adaptación musical de la producción homónima de T de Teatre (Centro Cultural, entrada con invitación). Duración aprox.: 45’.

Organiza: La Bajoca, grupo de teatro del IES Andreu Sempere.

Colabora: Ayuntamiento de Alcoi / Área de Cultura

Intercambio 20 03 2013 from Jesús Martínez on Vimeo.

Fallas en Valencia

8 h.: concentración en el instituto para el traslado a Valencia.

9.30 h: llegada a las Torres de Serranos. Visita guiada de la ciudad a cargo de Ximo Tormo Capsir, guía turístico oficial y Premio Extraordinario de Formación Profesional (Turismo) 2010-11.

14 h.: asistencia a la “mascletà” en la Plaza del Ayuntamiento. Comida y tarde libre para visitar las fallas.

19 h.: concentración en las Torres de Serrano para el traslado a Alcoi.

Intercambio 18 03 2013 Valencia from Jesús Martínez on Vimeo.

Jornada de convivencia

10 h.: concentración en el instituto para el traslado a Carrícola.

10.30 h: llegada a Carrícola y ruta escultórica guiada por el espacio medioambiental Un paseo por el barranco del castillo.

14 h.: paella en las Escuelas de Carrícola.

16 h.: visita guiada por el espacio medioambiental Los caminos del agua.

17 h.: regreso a Alcoi.

 

Intercambio 17 03 2013 Carrícola from Jesús Martínez on Vimeo.

REDACCIÓ

L’home de l’habitació blanca és una xicoteta novel·la en defensa de l’educació pública i els valors humans. El seu autor, Jordi Pascual Mollá (Alcoi, País Valencià, 1994) és estudiant de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la seua etapa a l’IES Andreu Sempere va realitzar un programa de ràdio a l’emissora escolar (Ràdio Jove Alcoi) i després va col·laborar a la televisió local de la seua ciutat. Actualment col·labora esporàdicament a Pagina66.com i manté el bloc detotunpoc-jordipascual.blogspot.com. A nivell narratiu l’any 2008 va rebre el primer premi al Concurs de Contes de la Federació d’Alcohòlics Rehabilitats d’Espanya (FARE) pel conte El bosque de los bares.

ACTE DE PRESENTACIÓ

Centre Ovidi Montllor (Carre Vistabella, 8)

27 de març de 2013

19.30 hores

Amb la col·laboració de:

Revista Digital de l’Andreu (RDA ) / IES Andreu Sempere

Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià