La UPV ofereix un curs de nivell C1 de valencià dins MiríadaX, una plataforma de formació en línia, oberta i massiva.

MiríadaX s’inscriu dins el moviment de cursos en línia oberts i massius (MOOC n’és la sigla en anglès), que va nàixer fa a penes un any als EUA, quan la Universitat de Stanford va oferir el primer curs d’aquestes característiques, en el qual es van matricular 160.000 estudiants de 190 països.

Aquests cursos MOOC presenten algunes novetats respecte a la formació en línia clàssica: són gratuïts, estan oberts a tot aquell que s’hi inscriga (sense límit de participants) i presenten una metodologia didàctica basada en l’aprenentatge col·laboratiu, en la qual els alumnes cooperen i participen en l’aprenentatge dels seus companys. En acabar, han de superar un examen tipus test i reben un certificat digital.

Els MOOC es basen en la integració de tecnologies ja existents: el vídeo en xarxa, l’avaluació automàtica a distància i els fòrums de preguntes i respostes moderats pel professorat. D’aquesta manera es creen comunitats d’alumnes disperses que comparteixen coneixements i experiències, que s’ajuden els uns als altres i que donen a la formació en línia un nou enfocament col·laboratiu que afavoreix l’aprenentatge.

En aquesta primera edició dels cursos de MiríadaX, la UPV participa amb una oferta de 14 MOOC. L’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV ofereix un curs anomenat “Preparació per al nivell C1 de valencià“, que té com a objectius oferir formació sobre alguns aspectes ortogràfics i morfosintàctics del nivell C1 (Suficiència), i facilitar la preparació de la prova del nivell C1 de les universitats valencianes o de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

El curs comença el 4 de març i té una durada de 6 setmanes. Els continguts que s’hi tracten són l’accentuació, la dièresi, l’ús de les principals preposicions, les perífrasis verbals, els pronoms relatius, els indefinits, les conjuncions i els pronoms febles.

La inscripció està oberta fins al dia 3 de març. Per a fer-la, cal accedir a la pàgina de MiríadaX i registrar-s’hi.

FONT: José María Meseguer Dueñas
Director
Àrea de Promoció i Normalització Lingüística
Universitat Politècnica de València

Fa un parell de setmanes que està disponible a les llibreries “Cibercomunidad. El espacio de la comunicación digital en la Comunidad Valenciana”. És un treball que ha coordinat Guillermo López García i es tracta d’un monogràfic sobre l’estat de la qüestió dels mitjans de comunicació digitals valencians.

Des d’aquest enllaç podreu accedir a la referència completa del llibre i des d’aquest altre enllaç tindreu accés al capítol sobre cibermitjans en valencià, que escriu Francesc Martínex Sanchis.

REDACCIÓN

Un ejemplo de que hay otras formas de hacer política. Iñaki Azcuna, alcalde de Bilbao, desde hace 14 años. Además de inteligente y honrado, este médico radiólogo, ex-director del Hospital de Cruces, ex-director del Servicio Vasco de Salud, se ha sabido rodear de colaboradores competentes. Este año ha recibido el Premio al Mejor Alcalde del Mundo que otorga The City Mayors Fundation y la ciudad de la cual es alcalde opta en 2014 al premio World Design Capital.

Dissabte 23 de febrer, des de les 10 fins a les 17:30, a l’Aula Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant.

El preu d’inscripció són 10€ per als no socis d’Un Entre Tants, i gratuït per als socis. El pagament de la jornada s’efectuarà aquell mateix dia, en el període de recepció de la jornada.

Descripció de la jornada:

programa_5a_comparTIC

cartell_5a_comparTIC