Els alumnes Miguel Llinares en l’especialitat de trompa, Ylenia Rosauro en l’especialitat de flauta i Jose Luís Sellés en l’especialitat de bombardí  han finalitzat els seus estudis professionals de música en el Conservatori Professional de Música “Juan Cantó” d’Alcoi.

Els alumnes van rebre el seu Títol Professional de Música en l’acte de cloenda del curs acadèmic que el Conservatori va organitzar el dia 27 de juny en el Teatre Calderón.

Durant l’acte l’Orquestra del Conservatori, dirigida per Gregori Casasempere Gisbert, va interpretar Tres danses alemanyes KV 605 de W. A. Mozart, el Concert en Mi bemoll major per a trompeta i orquestra de J. Haydn (Jorge Iván Fresneda López, trompeta), la Fantasia pastoral hongaresa op. 26 per a flauta i orquestra de F. Doppler (Marián Recuerda Serra, flauta)  i la suite Aladdin op. 34 de C. Nielsen (amb la participació del Cor Agrupació Lírica “El Trabajo” preparat per Alfonso Marco Valor).

Molta sort en la seua carrera professional i en els seus estudis superiors. Us deixem un fragment de la interpretació de la suite Alladin de Nielsen.

A fi de promoure i estimular la creació literària d’obres narratives en prosa d’alta qualitat literària, de tema lliure, destinada especialment a despertar el gust per la lectura entre la població juvenil de 13 a 17 anys, l’ajuntament de Teulada convoca un certamen públic per a la concessió del I premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada».

Les obres que opten al premi tindran una extensió mínima de 80 pagines, i màxima de 180, format DlN A-4, estaran mecanografiades a doble espai i a una sola cara (32 línies o 80 espais aproximadament, font Times o similar i cos 12). En la portada s’especificarà la llegenda «Opta al Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015».

El fet de participar en aquest premi implica el compromís de no optar a altres premis amb les obres presentades a concurs, així com l’absència de compromisos editorials previs o simultanis per a les esmentades obres.

Els treballs hauran de ser escrits en valencià o en qualsevol altra variant normativa de la llengua catalana.

Els originals es presentaran impresos sense signar, per triplicat exemplar, i aniran acompanyats per una còpia en suport informàtic en format Word, PDF o altre compatible.

Els originals es presentaran sota pseudònim i s’enviaran amb plica, a l’exterior de la qual figurarà el lema o títol del treball i la modalitat a la qual es presenta, «Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015». Les pliques han de contenir a l’interior el nom, cognoms i l’adreça completa de l’autor/a o autors, el correu electrònic, el telèfon i una fotocòpia del DNI de l’autor/a o autors. Així mateix, es manifestarà en una declaració que l’obra que opta al premi és original, inèdita i no està pendent de la resolució de cap altre premi al qual s’haja pogut presentar i no ha estat premiada en cap altre concurs o premi.

Les obres, degudament enquadernades o cosides, s’hauran d’enviar, abans del 30 de setembre de 2015 a:

Ajuntament de Teulada
Regidoria de Cultura i Educació
I Premi de Narrativa Juvenil “Vila de Teulada”
Av. Sta. Caterina, 2
03725 Teulada

S’estableix un premi de 3.500 euros. A aquesta quantitat se li aplicarà la retenció que corresponga, segons la legislació vigent. Aquest import s’entendrà com a pagament dels drets d’autor dels primers 4.000 exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts, l’editorial abonarà els drets corresponents, d’acord amb el contracte d’edició que es signarà amb la persona premiada.

El premi serà atorgat per un Jurat, els membres del qual podran declarar desert el premi si els treballs presentats no tenen la qualitat suficient. La decisió del Jurat serà inapel·lable. El Jurat procedirà a l’obertura de pliques una vegada emès el veredicte.

El lliurament del premi tindrà lloc en un acte públic organitzat, a mb aquest propòsit, per l’Ajuntament de Teulada, en el transcurs del qual es farà públic el títol de l’obra guanyadora. La data i hora de l’esdeveniment s’anunciarà oportunament.

L’Ajuntament de Teulada es reserva el dret d’una primera edició en el termini màxim de dos anys, a partir de la data de la concessió del premi.

Sempre que l’obra siga editada s’hi haurà de fer constar el guardó obtingut i portarà el subtítol “I Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015”.

L’autor/a o autors premiats es comprometen a:
• cedir al Grup Bromera els drets d’explotació en exclusiva sobre l’obra per a la seua publicació en un dels segells del Grup.
• col·laborar en aquells actes relacionats amb el premi que l’organització estime escaients, com per exemple:
– acudir personalment a l’acte de lliurament del premi.
– formar part del jurat avaluador dels treballs presentats a la convocatòria següent en què ha estat guardonat, si es considera convenient.
– acudir personalment a l’acte de presentació de la publicació del treball premiat.

Els originals no premiats podran ser retirats a les oficines de l’Ajuntament de Teulada, des de la data de la publicació del veredicte fins a dos mesos després. Passat aquest termini, l’Ajuntament de Teulada no es farà responsable de la seua custodia i els treballs seran destruïts. Si no es recullen personalment o per delegació, solament seran enviats a ports deguts a petició de l’autor.

La presentació dels originals implica la plena conformitat i acceptació d’aquestes bases, així com les resolucions que l’ajuntament de Teulada puga adoptar, en cas de dubte, per al seu aclariment.

Fins al 28 de març

       a la sala d’exposicions de la primera planta

               del Centre Cultural Ovidi Montllor

Exposició col·lectiva de

Neus Bouç

    Rubén Fresneda

        Mauro Pastor

              Héctor Prats

                  Pau Sellés

Art jove alcoià

Divendres 6 de març a les 19.30 h. Entrada gratuïta

L’Escola de Música “Amando Blanquer”, que pertany a la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, i que actualmente aglutina quasi uns noranta alumnes, vol mostrar a ulls de la societat alcoiana el nivell alcançat per part dels alumnes més avantatjats. Des de diferents vessants instrumentístiques, tractarem de demostrar que la música és un art que no entén d’edats ni d’estils.

Audición San Jorge 2014 006

Durant els, aproximadament, noranta minuts que durarà aquesta Gala Musical, podrem gaudir amb actuacions musicals de tot tipus: tríos de vent, música de cantautor, música de cambra, etc.

D’aquest manera, els alumnes participants pertanyen a diferents especialitats musicals: clarinet, saxofó, percusió, cant, guitarra, piano, violí, violoncel, fagot, etc. Com a colofó final, tindrem l’actuació dels alumnes de Conjunt Instrumental.

Portada de La flauta màgicaDijous 30 d’octubre a les 19:30h

Centre Cultural Ovidi Montllor

Presentació de la novel·la de ‘La flauta màgica’ de Mercé Climent amb il·lustracions d’Aitana Carrasco

Presentarà l’acte Joana Climent.

‘La flauta màgica’, darrera novel·la de Mercè Climent, enceta la sèrie roja del nou segell editorial al País Valencià SM Arrels. És aquesta una magnífica adaptació en prosa d’una de las òperes més populars de la història de la música i, encara, hui en dia, una de les més representades en el món. El repte era enorme, però l’autora alcoiana ha superat amb nota aquest desafiament.

A més, cal dir, que més enllà de la fidelitat a l’original, l’obra resulta accessible i es llig molt bé com a novel·la d’aventures, fantasia i amor. Això sí, els més atents podran escoltar, mentre llegeixen, la música que s’amaga darrere de les roques, de les converses, de les cançons, dels balls, dels instruments musicals… i és que l’autora ha treballat molt perquè aquest siga un llibre que sone, que cante i que danse.

Si normalment és la música la que ens apropa a la literatura, en aquesta ocasió, és una obra literària la que intenta donar a conèixer –per a qui encara no la conega– l’obra que la inspira.

Sinòpsi del llibre:

Tamino, príncep de Terres Llunyanes, té un accident i desperta en unes terres estranyes on fa temps que la foscúria ho senyoreja tot. La reina Astriflamant li demana que salve la bella i valerosa princesa Pamina, presonera del Malèfic. Serà així com Tamino encetarà una aventura plena de personatges insòlits, objectes màgics i escenaris sorprenents.

I serem testimonis de la lluita entre el Sobirà del Sol i la Reina de la Nit, entre la llum i l’obscuritat, entre la saviesa i la barbàrie. Tot això adobat amb una melodia que s’amaga darrere de les roques, de les converses, de les cançons, dels balls, dels instruments musicals…

L’autora:

Mercè Climent. Alcoi (l’Alcoià), 1981.

Fins el moment ha publicat les novel·les Lina Panxolina i el quadern màgic (Bullent, 2010), Somiant amb Aleixa (Bromera, 2011), guardonada amb el  XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida, Marc i el poder sobre el temps (Onada, 2013) i, recentment, La flauta màgica (Vaixell de vapor, 2014).

Ha publicat, a més, alguns relats en llibres conjunts com ara Els primers gestos del verd, inclòs en el llibre “La rosa de Paper” (Ed. Florida, 2010), Amor de vidre, en “La rosa de paper” (Ed. Florida, 2012) o Temps d’oliva (Universitat de València, 2010). Ha participat en l’antologia de joves narradors dels Països Catalans Els caus secrets (Ed. Moll, 2013) amb el relat Tres dissabtes abans de Limerick; en l’antologia poètica Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers (Ajuntament Alcoi, 2013) amb el recull de poemes que porta com a títol “Haver viscut ací”; i en el llibre/CD musical Llenya Prima (Phonos, 2013) amb el poema Seré mar. Ha traduït al català el llibre Archipiélago, de Jordi Botella i J.A. Climent Fullana.

Altres premis destacats: XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel seu blog Els primers gestos del verd; i Premi a la millor rapsòdia en la 1a edició del Premi de Poesia Recitada Invers de Carcaixent.

Mercé Climent