Si aquest estiu t’interessa participar amb el grup de Voluntaris Mediambientals de l’Ajuntament d’Alcoi, en la realització de tasques de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, pots incriure’t mitjançant el formulari que tens més avall.

Informació i inscripcions:
Departament de Medi Ambient: 965537127

medi_ambient@alcoi.org

El termini per a presentar les sol·licituds finalitzarà en completar el nombre màxim de voluntaris necessaris per al desenvolupament del programa (i com a màxim, el 3 de juny).

Accés al formulari d’inscripció ACÍ

 

unnamedL’Assemblea Veïnal contra la Planta de Residus Animals, que es pretén instal·lar a la Pobla del Duc (Vall d’Albaida), ha acordat reprendre les mobilitzacions amb una nova convocatòria que consistirà en una marxa a la CV-60 entre Otos i la Pobla del Duc.

A causa de les accions judicials que hi ha hui en dia en marxa, i el poc coneixement dels polítics abans d’entrar al nou govern valencià, ens hem adonat que eixes promeses preelectorals d’aturar el projecte no han sigut complides.

Des d’ací volem mostrar el desacord amb les promeses i les seues respostes després d’arribar al govern. Hem de reconèixer que els veïns i veïnes vam delegar en els resultats electorals el fi del projecte i vam deixar de banda la força dels pobles. De totes maneres, esperem que continuen mantenint la seua paraula per paralitzar el projecte.

Altre punt acordat va ser obrir un canal de comunicació directe amb l’empresa SIG Renovables SL.

Tot plegat, continuem pensant que aquest tipus d’infraestructura és una imposició a la nostra comarca, que afectarà de forma negativa al medi, a la ramaderia i a l’agricultura. Per això, animem a tota la població de la Vall a la marxa del pròxim diumenge 10 de generde 2016 a la rotonda Otos-Bèlgida, a les 10h. del matí.

UNA COMARCA UNA FORÇA

Dissabte 28 de novembre, 18.00 h
al Club UNESCO
C/Cid, 12 (baixos) – Alcoi


Pesticides i contaminants hormonals: un perill per a la salut humana

 a càrrec de Kistiñe García

ConferènciaKistiñe García és membre d’Ekologistak Martxan, redactora del blog “Libres de contaminantes hormonales” i responsable de comunicació de la campanya d’Ecologistes en Acció contra els contaminants hormonals.

Cada vegada sabem més sobre els contaminants hormonals que s’amaguen en cosmètics, teixits, aliments, envasos o pintures. Són substàncies químiques tòxiques que “confonen” i alteren el nostre sistema hormonal, amb greus conseqüències per a la salut: des d’infertilitat a càncer de mama o de testicles, passant per un ampli ventall de problemes de desenvolupament immunitari o neuronal.

Ja s’ha demostrat que no hi ha un llindar de seguretat per a aquestes substàncies, ja que causen danys a dosis molt petites i s’acumulen en els nostres organismes i en els dels animals. Per tant, l’única solució és eliminar-les del nostre entorn. I això és perfectament viable, perquè hi ha alternatives no perilloses.

No obstant això, la Comissió Europea, més pendent d’atendre els interessos de les grans empreses que de vetlar per la salut de la població, s’obstina a retardar l’aplicació d’una normativa sobre contaminants hormonals.

 

DIUMENGE 29/NOVEMBRE, 13.15 h
a la plaça d’Espanya d’Alcoi

 

CONCENTRACIÓ:

ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC

Exigim compromisos ara!

 

canvi climàtic

El 30 de novembre començarà a París la 21a Conferència de les Parts (COP21) de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. És una fita molt important, ja que cal que s’hi arribe a un acord internacional vinculant, aplicable a tots els països, de reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, a fi de mantindre el calfament del planeta almenys per davall dels 2ºC.

Un dia abans de l’inici de la Conferència tindran lloc a tot el món mobilitzacions per tal de pressionar sobre les negociacions. També a Alcoi, diverses organitzacions convoquem aquesta concentració.

Exigim compromisos de reducció d’emissions ambiciosos, vinculants i immediats.

No et quedes a casa i participa!

CONVOQUEN (llista provisional): Associació de Veïns Zona Nord, Ateneu Cultural El Panical, Centre Excursionista d’Alcoi, Centre Ovidi Montllor, Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, Col·lectiu “8 de Març”, Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l’Alcoià, FAPAS-Alcoi, HOAC (Assemblea de la Diòcesi de València), Societat Naturista Vegetariana.

Adhesions de partits i sindicats: Esquerra Unida, Podem, Unitat Popular.

FONT: http://www.radioalcoy.com/News/New/climent-vol-exportar-projecte-microvinya

RADIO ALCOY-CADENA SER

Dimecres 9 de setembre de 2015

DSC_0355_20150909075127 (1)

Els consellers Climent i Cebrián visitant la microvinya de l’IES Serra de Mariola de Muro

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, han tallat aquest dimarts el primer raïm de la microvinya de l’Institut Serra de Mariola de Muro. Es tracta d’un acte simbòlic enmarcat en la visita a aquesta població per a conèixer el projecte Microvinya de la mà del seu promotor i director, Juan Cascant. Previament han participat en un acte de la Fundació Microvinya, situada en l’emblemàtica “Casa Alonso” a Muro, en el que han participat el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar; el director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (UPV), Juan Ignacio Torregrosa; el vicerector d’Infraestructures de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el director d’Obra Social Caixa Ontinyent, Vicente Ortiz; els professors de la UA, José Luis Todolí; i de l’Escola Politècnica Superior d’Oriola (UMH), Bernardo David Olivares; i l’arquitecte Josep María Torres, a més d’altres autoritats polítiques i vinculades al projecte.

Climent ha manfiestat el recolzament de la Generalitat a projectes com el de la Fundació Microvinya, i ha remarcat la necessitat de “treballar per a fer possible que que la seua potenciació repercutisca directament en el territori on es situen, perquè fa falta que iniciatives com aquesta ajuden a dinamitzar socioeconòmicament les nostres comarques”.

Cebrián ha subratllat l’interés de la iniciativa des del punt de vista “económic, social i ambiental” i l’ha enmarcat en el model de desenvolupament rural en marxa, tan pel que fa a l’impuls de la producció ecològica com de la innovació perqué “respecta el patrimoni cultural i natural propi, el combina amb la internacionalització i té en compte als xicotets productors de la zona, així com la conexió con el món de l’educació”, a través dels instituts i les universitats.

El conseller d’Economia Sostenible ha destacat que l’objectiu del nou Consell és “potenciar un nou model productiu ajustat a la realitat socioeconòmica de la Comunitat Valenciana, que estiga basat en el “micro” i arrelat al territori en el qual es troba per a generar riquesa en les comarques”. Climent considera necessari partir de l’anàlisi de “la realitat del nostre territori i ser conscients que nostra estructura socioeconòmica està basada en la xicoteta i mitjana empresa, que a més compten, en quasi el 88% dels casos, amb menys de deu treballadors”. Per açò, ha afirmat que el Consell aposta “per potenciar el xicotet, sumant-li el valor afegit que aporta la recerca i la innovació, per poder ser més competitius tant en el mercat interior com a nivell internacional”.

La consellera d’Agricultura i medi Ambient ha reconegut que en el territori valencià coexisteixen “moltes agricultures”, amb un tret comú que és “la preocupació per la rendibilitat de l’activitat, condicionada pels baixos preus percebut pesl productes, agreujada quan es tracta de xicotetes estructures productives de molts xicotets propietaris, amb dispersions de parcel.les i explotacions”. Cebrián ha incidit en estudiar com articular polítiques per a que eixos xicotets propietaris puguen viure de la seua activitat amb qualitat de vida”.

Climent i Cebrián han reconegut que es tracta d’un procés laboriós, ja que es tracta de canviar la direcció de la gestió pública pel bé de ciutadania i la construcció d’una administració capaç de dur a terme una agenda de canvi polític.

+ INFO

http://www.cellerlamuntanya.com/microvinya/