Hemos publicado en la sección Aula pública de la web de la asociación las dos primeras propuestas de Objeción de conciencia a la LOMCE. La primera va dirigida al profesorado, al alumnado y a las  familias para evitar que se “canalice” a los estudiantes al ciclo de Formación Profesional Básica, ya que les impide obtener el título de Graduado en Secundaria. La segunda va dirigida a la dirección de los centros,  para que sigan contando con el voto de los Consejos Escolares y no perdamos así el incipiente funcionamiento democrático de colegios e institutos. Ambas propuestas estarían siempre dentro de la más absoluta legalidad y no entrañarían riesgo alguno para nadie que las quiera apoyar. Os agradecemos que las deis la mayor difusión posible.

Por otro lado, queremos informaros de que, junto con el resto de las organizaciones de la Plataforma Stop Ley Wert (Red IRES, Rosa Sensat, Juventud sin Futuro, Ecologistas en Acción, ATTAC, Foro Mundial de Educación, etc. ) estamos trabajando en la constitución de una nueva plataforma que, sin desdeñar las necesarias denuncias y la resistencia a la LOMCE, se comprometa en la construcción de una alternativa a la educación que nos están imponiendo.

Como ya os comentamos, fuimos invitados al Foro Mundial de Educación que se celebra entre el 21 y el 23 de enero en Brasil, donde nuestra compañera Guadalupe Jover participará en la mesa redonda “Pedagogía, Territorios y Resistencias”. En nuestro próximo comunicado os haremos llegar su experiencia.

Por último, queremos de nuevo daros las gracias por vuestro apoyo y animamos a haceros socios colaboradores de “Yo estudié en la Pública” para ayudarnos a seguir trabajando en defensa de la educación pública (http://www.yoestudieenlapublica.org/sumate.php).

Un cordial saludo

Ciudadan@s por la Educación Pública

www.yoestudieenlapublica.org

Estàs convidat a veure l’àlbum de fotografies de cocentaina.e.p: 24O Matí revindicatiu a Cocentaina
24O Matí revindicatiu a Cocentaina
24/10/2013
per cocentaina.e.p
Missatge de cocentaina.e.p:
PER A QUÈ POT SERVIR UNA VAGA? Concentració al parc, lectura de manifest, assemblea al carrer, passa carrer, repartiment de panflets al mercat… Es perdre un dia de sou per invertir-lo en propaganda
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=cocentaina.e.p&target=ALBUM&id=5938269139545854017&authkey=Gv1sRgCLeZ_f7YkMzWPw&feat=email
Per compartir les teves fotografies o rebre notificacions de quan comparteixen fotografies els teus amics, obtingues el teu compte d’Àlbums web de Picasa.

Estàs convidat a veure l’àlbum de fotografies de cocentaina.e.p: 23O Manifestació d’estudiants a Alcoi
23O Manifestació d’estudiants a Alcoi
23/10/2013
per cocentaina.e.p
Missatge de cocentaina.e.p:
Manifestació organitzada per l’assemblea d’estudiants d’Alcoi
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=cocentaina.e.p&target=ALBUM&id=5938049638054922065&authkey=Gv1sRgCIahw-fI45GzogE&feat=email

 

Dia 23:

• A les 19 h. de la vesprada organitzem una manifestació (amb tots els permisos en regla). El recorregut serà des del Centre Comercial que és el punt d’encontre, passant per el carrer País Valencià, fins la Plaça d’Espanya i allí llegirem el manifest i farem micròfon obert.
• Desprès a les 21 h. en la Plaça de Dins pera continuar la reivindicació i crear un bon ambient hem organitzat un concert amb la participació de ‘’Sellés se’n va de bolo’’ i per a continuar la reivindicació farem una “jam session”.

 

Dia 24:

Es realitzarà una concentració a les 12h en la EPSA, en la plaça Ferrandiz i Carbonell.

Vaga General

 

Sebastià Alzamora
Ara, 06/10/2013

 

Apreciado mister president,I hope you will forgive me por mi atrevimiento en escriure-li aquesta carta. Ja m’imagín that you are very busy, amb aquest daltabaix del TIL i tal. No es para menos: els docents de Balears, un colectivo de separatistas manipuladores, li han fet una strike de tres setmanes en pleno inicio del curso, i cent mil persones salieron a la calle avui fa una setmana, en una manifestació contra el TIL i contra la seva manera de governar que sin embargo, segons el seu vicepresidentet Gómez, no reflejaba el sentir popular (del Partit Popular, s’entén). There is nothing to do about it: tiene usted un modo de entender las tareas de gobierno que enciende pasiones, most of them bastant aïrades i negatives. Vostè probably did imagin que sólo protestarían cuatro gatos catalanistas, però, como ya es dicho popular, ha aconseguit something impossible: posar d’acord i cohesionar the balearic people, esa gente detestable que se obstina en xerrar la llengua dels seus pares i padrins. An idiom which is called catalan (sorry about that).

Insiste usted en que l’únic objectiu de su gobierno és implantar english language in the balearic classrooms. Loable propósito, a fe, si no fos perquè a una gran majoria ens segueix semblant que a ustedes el inglés les importa un pimiento, i que l’única cosa que desitgen, actually, is to fuck catalan language as soon and as definitely as possible. L’animen en la seva croada los animosos muchachos de Intereconomía, and also the minister of Education (such an irony), ese señor Wert que pensó que li seria més fàcil començar a aplicar la Lomce a les Balears que a Catalunya. The experiment, I’m afraid, has failed completely. Tal ha sido el nerviosismo of your government, que han arribat a amenaçar de treure als pares la custodia de sus hijos, i de fer listas negras (that reminds some sad history to a lot of people) con los nombres dels al·lots i les nines que aquestes setmanes no han asistido a clase. Ja sabem que vostè es un hombre rígido, frío y calculador, and that you are proud of it, però fins i tot vostè can understand que no són maneres de hacer las cosas. La por mai és una bona política. El miedo nunca es una buena política. Fear can never be good politics.

Ara la vaga ha acabat, los maestros y profesores de Balears have given a masterclass about civil digniy, and nobody knows com serà aquest curs que comença con tres semanas de retraso. The only thing que vostè ha fet ha estat to create crispación, malestar e incertidumbre. Y sabemos que su gobierno no está dispuesto a dar one step back. Es decir, que seguirán amb les seves obsessions, amparados en el argumento de su mayoría absoluta. It’s alright, però que sàpiguen que, contra su autoritarismo y sus abusos de poder, i en defensa de la llengua i l’educació dels nostres joves, por el bien de esta sociedad, there is a people in front of you. Vostè no ens canvirà. Usted no va a cambiarnos. You will not change us. I la seva mayoría absoluta will simply disappear.

 

PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC

Recentment al Congrés dels Diputats s’ha aprovat una nova llei educativa. La 7a en el que duem de democràcia. Aquesta llei s’anomena LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa).

Des del nostre punt de vista aquesta llei resulta un desgavell perquè…

  • Durarà el que dure el govern del PP perquè no ha sigut pactada amb cap altre partit polític, ni cap organització sindical (tots els sindicat de l’ensenyament, TOTS, convoquen la vaga), ni cap associació professional. Ningú, excepte el PP.
  • Les mares, pares, professors i alumnes deixaran de tindre possibilitat de controlar la gestió dels centres a través dels Consells Escolars, tal i com ha sigut costum des de l’inici de la democràcia.
  • Per tractar la diversitat dels alumnes s’opta per la forma més barata: eliminar tots els programes per tractar els alumnes amb dificultats i crear amb ells grups que difícilment arribaran a res. Això és el camí per a iniciar una societat menys integradora i per tant més fàcilment violenta.
  • Hem gastat diners en rescatar als bancs però sembla que no podem gastar diners en intentar que l’educació permeta traure les màximes possibilitats de cada persona. La llei és una forma de reduir la inversió en educació.
  • S’inventa unes REVALIDES que seran fetes per empreses privades (bicoca per als amics…) que decidiran el futur dels vostres fills (aquestes empreses donaran els títols de Secundària i Batxillerat).
  • I, això sí, més hores de religió, que a partir d’ara (tornem a 1960) comptarà per a l’expedient.

PER UN PACTE EDUCATIU D’ESTAT

NO UNA REFORMA CADA 4 ANYS

QUE L’ESCOLA NO SIGA UN LLOC ON COMPETIR SINÓ UN LLOC ON APRENDRE A SER FELIÇ