A fi de promoure i estimular la creació literària d’obres narratives en prosa d’alta qualitat literària, de tema lliure, destinada especialment a despertar el gust per la lectura entre la població juvenil de 13 a 17 anys, l’ajuntament de Teulada convoca un certamen públic per a la concessió del I premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada».

Les obres que opten al premi tindran una extensió mínima de 80 pagines, i màxima de 180, format DlN A-4, estaran mecanografiades a doble espai i a una sola cara (32 línies o 80 espais aproximadament, font Times o similar i cos 12). En la portada s’especificarà la llegenda «Opta al Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015».

El fet de participar en aquest premi implica el compromís de no optar a altres premis amb les obres presentades a concurs, així com l’absència de compromisos editorials previs o simultanis per a les esmentades obres.

Els treballs hauran de ser escrits en valencià o en qualsevol altra variant normativa de la llengua catalana.

Els originals es presentaran impresos sense signar, per triplicat exemplar, i aniran acompanyats per una còpia en suport informàtic en format Word, PDF o altre compatible.

Els originals es presentaran sota pseudònim i s’enviaran amb plica, a l’exterior de la qual figurarà el lema o títol del treball i la modalitat a la qual es presenta, «Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015». Les pliques han de contenir a l’interior el nom, cognoms i l’adreça completa de l’autor/a o autors, el correu electrònic, el telèfon i una fotocòpia del DNI de l’autor/a o autors. Així mateix, es manifestarà en una declaració que l’obra que opta al premi és original, inèdita i no està pendent de la resolució de cap altre premi al qual s’haja pogut presentar i no ha estat premiada en cap altre concurs o premi.

Les obres, degudament enquadernades o cosides, s’hauran d’enviar, abans del 30 de setembre de 2015 a:

Ajuntament de Teulada
Regidoria de Cultura i Educació
I Premi de Narrativa Juvenil “Vila de Teulada”
Av. Sta. Caterina, 2
03725 Teulada

S’estableix un premi de 3.500 euros. A aquesta quantitat se li aplicarà la retenció que corresponga, segons la legislació vigent. Aquest import s’entendrà com a pagament dels drets d’autor dels primers 4.000 exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts, l’editorial abonarà els drets corresponents, d’acord amb el contracte d’edició que es signarà amb la persona premiada.

El premi serà atorgat per un Jurat, els membres del qual podran declarar desert el premi si els treballs presentats no tenen la qualitat suficient. La decisió del Jurat serà inapel·lable. El Jurat procedirà a l’obertura de pliques una vegada emès el veredicte.

El lliurament del premi tindrà lloc en un acte públic organitzat, a mb aquest propòsit, per l’Ajuntament de Teulada, en el transcurs del qual es farà públic el títol de l’obra guanyadora. La data i hora de l’esdeveniment s’anunciarà oportunament.

L’Ajuntament de Teulada es reserva el dret d’una primera edició en el termini màxim de dos anys, a partir de la data de la concessió del premi.

Sempre que l’obra siga editada s’hi haurà de fer constar el guardó obtingut i portarà el subtítol “I Premi de Narrativa Juvenil Vila de Teulada 2015”.

L’autor/a o autors premiats es comprometen a:
• cedir al Grup Bromera els drets d’explotació en exclusiva sobre l’obra per a la seua publicació en un dels segells del Grup.
• col·laborar en aquells actes relacionats amb el premi que l’organització estime escaients, com per exemple:
– acudir personalment a l’acte de lliurament del premi.
– formar part del jurat avaluador dels treballs presentats a la convocatòria següent en què ha estat guardonat, si es considera convenient.
– acudir personalment a l’acte de presentació de la publicació del treball premiat.

Els originals no premiats podran ser retirats a les oficines de l’Ajuntament de Teulada, des de la data de la publicació del veredicte fins a dos mesos després. Passat aquest termini, l’Ajuntament de Teulada no es farà responsable de la seua custodia i els treballs seran destruïts. Si no es recullen personalment o per delegació, solament seran enviats a ports deguts a petició de l’autor.

La presentació dels originals implica la plena conformitat i acceptació d’aquestes bases, així com les resolucions que l’ajuntament de Teulada puga adoptar, en cas de dubte, per al seu aclariment.

El protagonista és un jove amb TDHA que se’n surt i, en el rerefons, l’acceptació de les diferències així com encarar els problemes actuals dels adolescents.

Dissabte 13 de desembre de 2014 s’ha lliurat el 34é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. El premi, que convoquen l’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

L’acte ha començat a les 20’30 hores, al Centre Cultural de Picanya (Pl. País Valencià, 9).

L’any passat va guanyar l’obra Vaig fer la maleta un dia de juny, deCinta Arasa, una obra ambientada en la Setmana Tràgica de Barcelona.

S’han presentat 36 obres, una quantitat major que altres anys.

L’obra guanyadora, Moisés, estigues quiet, és una novel·la que analitza les diferents maneres d’enfrontar les relacions i els lligams familiars des del punt de vista de l’adopció internacional i dels nous models de família. Així mateix, també des d’aquest vessant de l’acceptació de les diferències, tracta d’aprofundir sobre diversos problemes que afecten la joventut actual com ara el tractament de trastorns com el TDHA o l’enfrontament social, familiar i educatiu del racisme i l’assetjament escolar.

Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Treballa a la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, on realitza tasques d’administració, dinamització lingüística i gestió cultural. Ha publicat diversos estudis i articles sobre l’obra poètica de Gaspar Jaén en revistes com Caràcters i L’Aiguadolç. Ha col·laborat amb alguns mitjans de premsa escrita com ara el diariInformación o El País mitjançant la publicació de diversos articles i relats, i amb el diari El Punt/Avui on ha publicat una columna periòdica en l’espai “Fil d’aranya” entre el 2011 i finals del 2014.

És autora de les novel·les Helena: un record sempre és mentida(Columna, 2002), Les ales de la memòria (Marfil, 2003), L’olor dels crisantems (Tres i Quatre, 2005), Claus de serp (Marfil, 2007) i dels reculls de contes Amb D de Dona (Inèdit. 2010). És també coautora –amb Rafa Gomar, Joan Olivares,Carles Mulet, Francesc Bononad, et al.- del recull de relats 6000 estúpids i 10 més (Efímer, 2014).

Les seues obres han rebut diversos guardons entre els quals destaquen el XXI Premi 25 d’abril Vila Benissa (2001) i el Premi de Narrativa Antoni Bru Ciutat d’Elx (2004) i Premi de Narrativa 9 d’Octubre de Sant Vicent del Raspeig 1998 i 2010.

L’autora ha declarat que per a ella el Premi Enric Valor de Literatura Juvenil, per una banda, suposa un esperó cap a l’experimentació en el camp de la literatura juvenil i d’altra banda, “com a autora que viu a les comarques del Sud, un context geogràfic i sociolingüístic que en ocasions frega l’hostilitat cap a la nostra identitat, aquest premi suposa un pas endavant cap a l’assoliment de la normalitat de la nostra literatura i de la nostra cultura en unes terres que fa la sensació que queden un poc allunyades del que sembla el nostre epicentre literari”.

L’acte, que ha començat a les 20:30 al Centre cultural de Picanya,és obert i gratuït per a tot el qui vullga anar. El periodista i professorEzequiel Castellano, ha conduït l’acte, on hi ha hagut un homenatge als 25 anys del Centre Cultural de Picanya i la col·laboració especial de les joves promeses musicals, Laura Blasco al piano, Luis Miguel Moncayo al clarinet i Jordi Pastor al violí, els tres fills de Picanya.

A l’acte de lliurament del premi, l’Alcalde de Picanya Josep Almenar i Navarro ressalta que fa 25 anys quan començà a fer camí el Centre Cultural que avui acull el lliurament del Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor,  es tenien les ganes, la voluntat i l’espenta de lluitar al poble de Picanya per un espai per a la cultura, la més propera d’empremta local, i la més llunyana, diversa i universal. Durant tots aquests anys, al Centre Cultural han viscut el teatre, la música, la dansa, el folklore…, i també les paraules de mestres, com ara Enric Valor i José Luís Sampedro. Avui el poble de Picanya vol més cultura, 25 anys més d’oportunitats per a totes i tots en formació, en educació… Amb l’ànim de seguir caminant i amb la força d’un poble orgullós del seu passat avancem cap al futur.

Després, tots els assistents han gaudit d’un cocktail d’entrega del premi a la Sala d’Exposicions de Picanya, envoltats de l’obra pictòrica de l’il·lustrador Antoni Laveda.

Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística i també la seua darrera, Conta’m l’Horta, amb rondalles ambientades en l’Horta Sud que s’ha publicat el darrer mes.

A partir del divendres 17 d’octubre! Places disponibles!

El curs passat un grup de mares organitzaren un taller de música per a xiquets d’1 a 3 anys al Centre Ovidi Montllor. L’experiència va ser molt positiva i pretenem continuar, ara durant tot el curs 2014/2015. 
 
El mestre és Xavi Hidalgo i ens diu del que farem en aquest curs:

Fer música afavoreix el creixement harmònic i equilibrat dels infants. Ajuda al desenvolupament motriu i del llenguatge i promou la participació de les famílies en l’educació dels seus fills. També ajuda a integrar l’infant a la cultura del país on viu, ja que utilitza bàsicament elements musicals propis de la nostra cultura i tradició i fomenta la convivència entre ésser humans, compartint el plaer de fer música conjuntament en un entorn ric en espontaneïtat i creativitat.
 
El curs s’iniciarà el divendres 17 d’octubre i  hi ha previstos 3 grups de 8 xiquets cadascun més un adult per xiquet. Varem intentar obrir nous grups un altre dia de la setmana però ha estat impossible. Ací teniu l’horari i la distribució del grups:

17h: Grup 1 any, 17:45h: Grup 2/3 anys A, 18:30h: Grup 2/3 anys B

Encara queden places disponibles.


Si voleu reservar plaça per a algun dels grups cal que telefoneu el més prompte possible al Centre Ovidi Montllor al 965520148 en horari d’obertura o escriviu un correu electrònic a alcoi@acpv.cat.

Horari: Dimarts i dimecres: 19h. – 21h. Dijous, divendres i dissabte: 18h. – 21h.

Estàs pendent tota l’estona del mòbil? Aguantes la respiració fins que no reps una resposta? Prioritzes un missatge de WhatsApp a qualsevol altra cosa?

La Xènia ho fa. Mira la pantalla totalment hipnotitzada. L’aparell li indica que en Carles està en línia. Espera impacient perquè aparegui a la part superior de la pantalla el gerundi del verb escriure. Li sembla sentir les campanetes. De tant que ho desitja, les té ficades al cap. No està boja, és amor, un sentiment nou per a ella, que tan aviat li fa volar mil papallones a l’estómac com la turmenta. En la seva vida res no és el que sembla, però ella, que sempre es queixa del final de les pel·lícules, aquesta vegada, que és la protagonista, està ben decidida a triar el final… O potser ho faràs tu?

Aquesta és la sinopsis del nou llibre llibre de Gemma Pasqual: “Xènia, tens un WhatsApp”, una obra en què s’endinsa en les relacions juvenils condicionades per les noves tecnologies. Com en els seus anteriors llibres la reexidida autora de Llàgrimes sobre Bagdad, Marina o Barça ou Barzakh ofereix històries fetes especialment per als joves, que són la gent que li agrada més; històries que, a més a més d’entretenir-los, els fan reflexionar sobre algun tema polític, social, cultural o d’actualitat. Sense donar cap missatge moralitzant. Històries que fan que els adolescents raonen, una cosa molt important en els temps que corren. Però, al mateix temps, oferint-los una literatura de qualitat que interessi a totes les edats.

 

Més informació sobre Gemma Pasqual i Escrivà

http://www.escriptors.cat/autors/pasqualg/

 

Més informació sobre “Xènia, tens un whatsapp”

 

http://www.barcanovainfantilijuvenil.cat/ficha.php?id=3594148

 

“Xènia, tens un whatsapp” vídeo

http://www.youtube.com/watch?v=oZMLrKbE7gQ

Els quatre joves començaran la seua activitat després de Nadal

 corresponsals.jpg_659687622

La Regidoria de Joventut ha tingut la primera reunió amb els quatre joves seleccionats per a ser Corresponsals Juvenils als instituts d’Alcoi Andreu Sempere, Batoi, Cotes Baixes i Pare Vitòria. Finalment, i després del procés de selecció, els corresponsals alcoians seran Laura Chinchilla per l’Andreu Sempere, Mónica Pla per Batoi, Naiara Martínez per Cotes Baixes i Jordi Sempere pel Pare Vitòria.

A més d’entregar-los la samarreta identificativa amb el logo de ‘Corresponsals juvenils’, la reunió ha servit per donar-los material d’informació i per aclarir els dubtes o preguntes que puguen sorgir sobre la seua feina als diferents centres educatius. Una vegada començat de nou el curs després de les vacances de Nadal, personal de la Regidoria visitarà també als corresponsals als diferents centres educatius per veure la seua tasca in situ.

Font: http://www.alcoi.org/ca/portada/index.html

decim72ppp

Bon Nadal i feliç 2014!

decim72ppp

A Bromera tens 01346 oportunitats per a enriquir la teua ment i gaudir de bones històries. No obstant això, hem preparat una acurada selecció de les millors lectures per a aquest Nadal. Deixa que la màgia dels llibres et captive i sorprén els qui més t’estimes.

Regala emoció, aventura, misteri. Regala passió, rialles, històries d’amor, intriga. Regala llibres, regala Bromera.

Descarrega’t ací la carta als Reis Mags. A més de l’espai per a escriure a Ses Majestats, hi trobaràs alguns suggeriments i bons consells per a escollir els títols més adients segons l’edat del lector.